Boekpresentatie

24 maart 2021 

Denkinstrumenten voor leidinggevenden in het onderwijs

 

door Jan de Bas en Ed Verhage

De boekpresentatie is door veel mensen bezocht en is goed ontvangen. Binnenkort is hier de online presentatie terug te kijken. 


Ruim vier jaar lang hebben auteurs Jan de Bas en Ed Verhage onderzoek gedaan onder leidinggevenden in het onderwijs naar denkinstrumenten die in de praktijk werken. Deze instrumenten hebben een relatie met thema's en inzichten uit de klassieke filosofie. Schoolleiders en bestuurders worden met dit boek ondersteund in het kijken naar en denken over belangrijke vraagstukken voor leidinggevenden, waarin het hogere orde denken wordt versterkt.

Op woensdag 24 maart 2021 is het boek officieel gepresenteerd: online, via Zoom. Binnenkort is de presentatie hier terug te kijken. De tekst van de inleiding door Jan Heijmans is op deze site te lezen en te downloaden: klik hier.

Medewerking aan deze boekpresentatie werd verleend door Jan Heijmans (voorzitter College van Bestuur Signum Onderwijs), Arie de Bruin (diverse directiefuncties in het onderwijs), Monica Scholtes (interim leidinggevende en onderwijsondernemer) en Cindy Gendarme (uitgeverij Garant).


Leidinggeven is hard werken. Of het nu gaat om een basisschool, een school voor voortgezet onderwijs, het MBO of het HBO. Dit boek scherpt de geest. Het daagt schoolleiders en ook schoolbestuurders uit. Het biedt een keur aan denkinstrumenten, geschikt voor alle leidinggevenden in het onderwijs. Schoolleiders, lees dit boek!

 

Uit het ‘Woord vooraf’ door Leonard Geluk


Het boek Denkinstrumenten voor onderwijsgevenden wordt uitgegeven door Garant Uitgeverij. Garant is een Belgische wetenschappelijke en educatieve uitgeverij, gevestigd te Antwerpen en Apeldoorn. Deze uitgeverij richt zich vanaf de oprichting vooral op het segment van wetenschappelijke boeken, studieboeken en schooluitgaven, naast boeken voor een breed publiek.


Uitnodiging Bijwonen Presentatie Boek Denkinstrumenten Voor Leidinggevenden In Het Onderwijs
PDF – 261,7 KB